سعی کنید از انواع غلات سبوس دار نظیر نان سنگک ، نان جو وماکارونی سبوس دار استفاده کنید.
·از انواع حبوبات مثل لوبیا ، عدس ، نخود ، لپه وماش بعنوان منابع غنی از فیبر که از جذب مواد قندی جلوگیری می کند ، استفاده کنید.
·مصرف مواد نشاستهای با روغن زیاد مانند سیبزمینی سرخ شده را به حداقل برسانید.
· در میان وعده، از منابع کربوهیدراتی کمچربی مثل نان برشته ، نان سوخاری و بیسکویت های ساده وسبوس دار استفاده کنید.
·سبزیجات خام یا پخته را هر روز مصرف کنید.
·سبزیها را با مقدار خیلی کم آب بپزید و حتیالامکان از سرخ کردن آنها بپرهیزید.
· برای سالادها از سس کمچرب یا بدون چربی و یا روغن زیتون به همراه سرکه ، آب لیمو یا آّ ب غوره کم نمک استفاده نمایید.
·به جای آبمیوه، میوه تازه را که فیبر بیشتری دارد انتخاب کنید.
·میوهها و یا آبمیوهها را بدون افزودن شکر مصرف کنید.
·از مرکبات نظیر پرتقال، گریپفروت و نارنگی در رژیم روزانه خود بگنجانید.
·شیر یا ماست کمچرب و یا بدون چربی را انتخاب کنید.
·از ماست میوهای کمچرب یا بدون چربی با شیرین کنندههای کمکالری استفاده کنید.
·از ماست کمچرب بعنوان خامه در غذاها و یا بجای سس مایونز در سالاد استفاده کنید.
·بیشتر از مرغ و ماهی بجای گوشت قرمز استفاده کنید.
· پوست مرغ را قبل از پخت جدا کنید.
·چربیهای گوشت قرمز را قبل از پخت کاملاً جدا کنید.
· روشهایی چون بخارپز کردن، کبایی کردن و تفت دادن را بجای سرخ کردن و افزودن روغن انتخاب کنید.
· از پنیر کمچرب بجای پنیر خامهای استفاده کنید.
·تخممرغ را با روغن خیلی کم درست کنید و حتیالامکان آنرا آبپز نمایید.
·بدلیل خواص مفید سویا از آن در برنامه غذایی خود استفاده کنید.
·مقدار کمی از انواع آجیل بی نمک را بدلیل چربی های مفید آن در رژیم روزانه خود بگنجانید.
·مصرف چربی خود را محدود کنید.
·مصرف چربی اشباع را محدود کنید. این نوع چربی در گوشت قرمز و فرآوردههای حیوانی نظیر کره ، خامه ، سرشیر و لبنیات پرچرب یافت میشود.
·به جای روغن جامد، از روغن های مایع استفاده کنید. از بین روغن های مایع، روغن زیتون از ارزش غذایی ویژه ای برخوردار است. سعی کنید هر روز از این روغن در سالاد خود استفاده نمایید.
·از شیرینیها کمتر استفاده کنید چرا که حاوی مقادیر فراوانی روغن و شکرهستند.
·چنانچه عادت به مصرف شیرینی دارید، آنرا جزئی از برنامه غذایی روزانه محاسبه کنید، نه اینکه به برنامه غذایی اضافه کنید.
منبع : دفتر بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز